Bine ați venit!

Știi sau nu știi!?!

Bine ai venit!

luni, iunie 20

Vara aceasta nu ai voie să te plicitsești

Categories: , , , , , , , , , , , , , , ,

Centrul de Voluntariat Onesti si Asociatia de Tineret Onestin si-au propus ca in aceasta vacanta sa aduca cat mai multi tineri in proiectele verii. In acest sens va facem cunoscute cele mai importante activitati in care va puteti implica.

Oferta de activitati pentru Vara 2011

• Odata cu sfarsitul anului scolar, intre 20 iunie - 1 iulie, dar si din luna septembrie, puteti sa va inscrieti in echipa ce va desfasura activitati de voluntariat la Centrul de zi Binecuvantati copiii! Tinerii vor forma echipe care vor ajuta tinerii cu dizabilitati neuro - motorii din Centrul de zi si ii vor antrena sa se joace, sa cante, danseze, picteze samd. Intervalul orar de desfasurare al activitatilor este 10-12 si 13-14.

• Zilele urmatoare puteti fi prezenti la un Campus al Tinerilor ce se va desfasura intre 20-22 iunie la Tg Ocna, cu activitati de la orele 9 la 19, cu pauza de masa intre 12-14. In cadrul activitatii, ce va avea loc la sediul Fundatiei Ana Maria Adorni din Tg. Ocna, se vor desfasura jocuri, concursuri, se va canta, dansa si vor fi multe surprize.

• O activitate noua, ce se va derula in acest an, este Tabara de Vara – pentru copiii cu probleme sociale, unde vor participa 2 voluntari pentru copiii de 3-6 ani si minim 4 pentru cei pana in 13 ani. Tabara se realizeaza in colaborare cu Asociatia Sfanta Familie din Nazaret, iar voluntarii vor fi programati pe zile si vor desfasura activitati in intervalul orar 14-19, la ora 18.30 avand loc masa de seara. Perioada de desfasurare este intre 27 iunie si sfarsitul lunii august.

• In aceasta vara nu poate lipsi traditionala Tabara de supravietuire - aflata la cea de-a 5-a editie, organizata dupa 10 august, cu o durata de 7- 10 zile, coordonata de ONESTIN si Clubul de Turism REFUGIUL Onesti.

• Nu am uitat de proiectele europene si puteti participa la Proiectul european de schimb de tineri - Reach High You & I, castigat la concursul national de proiecte pentru tineret; activitatile si echipa de baza au fost deja planificate, urmand a forma si o echipa de sustinere. Proiectul are loc intre 18 si 27 august, cu participarea internationala a 30 de tineri din Polonia, Turcia, Portugalia, Italia si Romania.

• Tabara duhovniceasca se va afla anul acesta la cea de-a doua editie si se va desfasura in apropierea unei manastiri din zona, avand loc pe parcursul a 5 zile, la inceputul lunii septembrie.

• Anul acesta vom desfasura, pentru prima data, o Tabara ecologica si sportiva, coordonata de membrii Clubului de Turism Refugiul, cu o durata de maximum 5 zile. Ea va avea loc in luna septembrie, inainte de inceperea scolii.

• Pe parcursul intregii veri vor fi numeroase drumetii, activitati sportive si excursii, programe de mentorat cu diverse grupe de copii (in acest sens, asteptam solicitarile parintilor pentru copii intre 6 si 12 ani), dar si cu minorii din Centru de Reeducare de la Tirgu Ocna.

• Nu vom uita sa realizam echipe de lucru pentru proiecte europene, saptamanal invatand acest lucru, iar in final cei mai harnici vor participa la un concurs de proiecte cu premii!

• De asemenea vom fi plecati si in aceasta vara in diverse proiecte si training-uri europene de tineret, confirmate fiind Polonia, Turcia, urmand si altele. Nu trebuie uitata si nevoia de dezvoltare interna prin participari la alte cursuri si pregatiri in tara, alaturi de partenerii nostrii nationali.

• Campaniile, activitatile de consiliere, informare si voluntariat, sondajele de opinie, vor fi o permanenta a Centrului de Voluntariat Onesti. Campanile umanitare vor continua cu sprijinul dumneavoastra, dar si al sponsorului nostru NEVILA, prin domnul Laurentiu Neghina. Vom distribui in cadrul campaniilor de ajutorare a celor aflati in dificultate, alimente la domiciliu, vom desfasura campanii de informare pentru actiuni de prevenire si actiune in caz de cutremure, canicula, inundatii samd.

• Tinerii pot face parte din noul Grup de lobby si advocacy, ce cauta sustinatori care sa ajute la sprijinirea initiativelor tinerilor si sa dezvolte spiritul si initiativa civica in randul cetatenilor orasului. Acest lucru se va realiza si prin cooptarea ca partener a Asociatiei ProDemocratia, Clubul Onești, activitatea dorind sa consemneze problemele tinerilor din oras si sa duca la initierea unor proiecte care sa le solutioneze.

• Pentru ca e nevoie sa ne ingrijim de propria casa, vom desfasura si proiectul intern Acasa la CENTRU – ce va implica activitati de reamenajare a Centrului, de redecorare a spatiiilor de activitate si a gradinii din fata acestuia.

- Iar pentru ca avem propriul ziar, Ziarul ORA 25 si emisiunea 13-14 Ora Tinerilor la Radio Connect FM, vom continua sa invatam lucruri noi in cadrul Cursului de comunicare cu practica la ziar si radio, cu reportaje, interviuri, sondaje de opinie si cu incercarea de a realiza la sfarsitul lunii iulie mult asteptata Scoala de vara de comunicare si jurnalism, cu invitati din presa scrisa, radio, comunicare si relatii publice.

• O noutate ar fi dorinta de a realiza un Concurs de Triatlon cu probe de alergare, ciclism si tir, un altul de cicloturism si de maraton mountainbike, precum si un proiect ce prevede angajarea pe 5 zile in diferite firme, ca practica si cunoastere a diferitelor profesii, pentru tinerii intre 16 si 18 ani.

Toate aceste vor fi pigmentate cu intalniri de vizionare a unor filme de referinta din cinematografia mondiala si nationala in cadrul Cinematecii de suflet, de concertele de muzica folk ale trupei Gara de Nord, iesirile la iarba verde, strand, padure si de petrecerile verii!

Lista e deschisa… asteptand noi initiative si propuneri de la voi!

Fii activ in vacanta de vara! E vremea tinerilor, e vremea voluntariatului!

Ne puteti contacta pentru inscrieri si detalii: direct la Centrul de Voluntariat Onesti din strada Republicii 47/56, pe adresa de mail si messenger onestin_mail@yahoo.com , de pe site www.onestin.ro, pe adresa ziarului ziarulora25@yahoo.com sau la numerele de telefon 0234/320060 si 0755/164224, zilnic intre orele 11 si 19 !

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Vara aceasta nu ai voie să te plicitsești"

Trimiteți un comentariu