Bine ați venit!

Știi sau nu știi!?!

Bine ai venit!

miercuri, mai 4

Campaniile CENTRUL - „100% din inimă pentru o inimă!”

Categories: , , , , , , ,

În parcul municipal din Onești s-a derulat, începând de sâmbătă, o campanie umanitară organizată de Asociația de Tineret Onestin prin Centrul de Voluntariat ONESTIN. Acțiunea a beneficiat de colaborarea cu Doina Moscu, o oneșteancă stabilită de peste 31 de ani în Canada ce și-a făcut ca o datorie de conștiință să se implice în astfel de cauze.
    Acțiunea s-a desfășurat în cadrul festivalului de 1 şi 2 mai, cu scopul de a strânge fonduri pentru ziaristul oneștean Florinel Plantos care are nevoie de două intervenții pe inimă.
Campanie umanitară după un model canadian
    Campania s-a organizat după un model canadian conform căruia au de câștigat și donatorii, ce pot intra în posesia unor premii, prin tragere la sorți. Cei care au dorit să facă donații pentru această cauză umanitară au achiziționat un bilet în valoare de 3 lei, două bilete la 5 lei sau trei la șase lei, iar pe taloanele respective și-au trecut numele și numărul de telefon. La sfârșit, din urna cu bilete s-a extras câte un câștigător, care a obținut jumătate din suma totală colectată pentru cauza umanitară, dar au existat și alți câștigători ce au intrat în posesia unor premii puse la dispoziție de Laurențiu Neghină prin firma Nevila.
    În Canada, o astfel de acțiune este denumită „50 – 50”, dar Onestin a ales o denumire mai populară, „Jumi-juma, ai și tu partea ta”, pentru că jumătate din suma colectată merge la cel care are nevoie de sprijin umanitar, iar jumătate este acordată unuia dintre donatori. Prima zi în care s-a derulat noul tip de campanie umanitară a fost sâmbătă, când voluntarii de la Onestin echipați cu tricouri distincte, cu urne şi bilete de participare la tombolă, au pornit printre oneștenii adunați în parc, la spectacolele de 1 și 2 Mai. Tinerii de la Onestin și-au instalat și un cort la intrarea în parc, unde au anunțat campania prin stația de amplificare și au împărțit flyere cu informații despre caz și campanie.

Premii la finalul primei zile
    Tinerii voluntari au adunat, în prima zi, suma de 900 de lei, din care 450 de lei a fost premiul de 50 % care a fost câștigat de Anca Chelmuș, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Grigore Moisil”.     Tragerea la sorți a fost efectuată pe scena festivalului, de o fetiță de grădiniță, care a extras biletul câștigător din urnă. „A fost o surpriză plăcută, pentru că nu mă așteptam să câștig”, ne-a spus eleva care a câstigat premiul de 50 %. La acest premiu s-au adăugat două premii de câte 100 de lei, asigurate de Laurențiu Neghină și firma Nevila, care au revenit tinerilor Călin Mocanu și Denisa Papancea.

Declarații ale organizatorilor
     „Sperăm că toată lumea a înțeles că este o acțiune serioasă și îi invităm pe oneșteni să participe din nou la această campanie”, ne-a spus Doina Moscu. Deși suma nu a fost prea mare în prima zi, acțiunea a fost considerată o reușită, pentru că în zonă nu s-a mai făcut niciodată o astfel de campanie. „Mă bucură faptul că oneștenii îmbrăţișează acest nou concept de a se implica în campaniile umanitare – ne-a spus Alexandru Cristea, președintele ONESTIN. De altfel, am văzut foarte mulți tineri care au raspuns pozitiv mesajului nostru și tot dintre ei au fost și câștigătorii. M-aș bucura ca ei să fie un exemplu și pentru persoanele mai în vârstă”.

Donatori generoși în a doua zi a  campaniei „Jumi-juma, ai și tu partea ta”!

    Voluntarii Centrului de Voluntariat ONESTIN au continuat duminică campania umanitară „Jumi-juma, ai și tu partea ta”, când s-au strâns 600 de lei, din care 300 de lei a reprezentat premiul de 50 %, care a fost câștigat, prin tragere la sorți, de Constantin Dumitru care a redonat o mare parte din suma câștigată.
    Premiile de câte 100 de lei, asigurate de Laurențiu Neghină și firma Nevila au fost câștigate de Ștefania Nela Isaic și Carmen Beca. Separat, voluntarii de la Onestin au mai adunat încă 400 de lei, de la cei care au dorit să facă donații, dar au ținut să nu participe la tombola.
Cosmin în ceruri!
    Tulburătoarea veste, primită în după amiaza zilei de 1mai, a plecării dintre noi a tânărului Cosmin Acatrinei, cel ce s-a încercat să fie ajutat de oneșteni prin campania anterioară a Centrului, a făcut imposibilă desfășurarea ultimei zile din această primă etapă a campaniei inițiată în Onești. În memoria lui Cosmin și a altor oameni ce nu au mai reușit să fie salvați, nu ne vom opri și vom promova acțiuni similare în școli, licee precum și cu prilejul altor evenimente, având scopul de a sensibiliza concetățenii și de a întări nevoia de solidaritate umană!
    Rămâi cu bine prieten drag !
Stefan POPESCU

Sursa:ZiarulOra25 

Spread The Love, Share Our Article

Related Posts

No Response to "Campaniile CENTRUL - „100% din inimă pentru o inimă!”"

Trimiteți un comentariu